esti aici: Articole >> Paranormal si OZN » Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor reprezinta spatiul marin, de forma triunghiulara, situat in Oceanul Atlantic. Denumit si Triunghiul Diavolului, acesta a devenit un subiect de mare interes incepand cu secolul al XIX lea. La acea vreme, marinarii se temeau de aceasta zona, despre care se povestea ca ,,inghitise'' multe nave.

Prima disparitie despre care se cunosc mai multe date este cea din 5 decembrie 1945, cand a disparut in aceasta zona o escadrila de cinci bombardiere americane. A doua zi de la sesizarea disparitiei, marina americana a facut cercetari, fara a gasi insa vreo urma a avioanelor.

In anii care au urmat, misterioasele disparitii de nave si de avioane au continuat. Povestirile fantastice ce s-au adaugat legendei, mentionau faptul ca, in zona, instrumentele de navigatie ramaneau in pana, busolele nu mai functionau, vapoarele se scufundau, etc. Triunghiul a devenit astfel un mit, dar si un loc de atractie pentru amatorii de senzatii tari.

De-a lungul timpului, cercetatorii americani si germani alaturi de multi alti savanti, au incercat sa gaseasca o explicatie a fenomenelor ciudate petrecute in zona. In urma studiilor efectuate au aparut insa pareri numeroase si foarte diferite, unii considerand ca accidentele se produceau datorita uraganelor, tornadelor, altii spunand ca se datoreaza diferentelor mari de temperatura a apei Oceanului Atlantic etc.

Din fericire, in ultimii ani, datorita tehnologiei mult mai dezvoltate decat in trecut, astfel de accidente au fost mai rare. Cu toate acestea, disparitiile din Triunghiul Bermudelor continua sa aiba loc.

Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ... nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?... luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...