esti aici: Articole >> Curiozitati » Stiati ca...

Stiati ca...
  
Stiati ca...


... baloanele sunt cele mai folosite decoratiuni la petrecerile organizate pentru copii? Primul balon realizat din cauciuc vulcanizat a fost inventat de un angajat al unei companii din Londra in anul 1847.

... prima bicicleta realizata de Baron von Drais in anul 1817 nu avea pedale? Bicicleta cu pedale a aparut abia in anul 1865 si era confectionata din lemn.

... cea mai mica pasare din lume este pasarea Colibri? Totodata ea este si singura pasare care poate zbura inapoi.

... cele mai renumite viori din lume erau confectionate dintr-un lemn a carui suprafata avea gauri de mici dimensiuni? Se spune ca cel mai frumos rasuna viorile Stradivarius. Legendele spun ca lemnul folosit in realizarea putinelor exemplare Stradivarius era pastrat o perioada de timp in apele Venetiei, apa fiind cea care crea acele mici garele in lemn.

... creioanele colorate produse pe baza de mangal au aparut la inceputul anilor 1900? Ele au fost create de 2 veri, sotia unuia dintre ei denumind creioanele ''Crayola''. Prima cutie de creioane Crayola a fost vanduta in anul 1903. La vremea respectiva, creioanele era ambalate cate 8 intr-o cutie avand urmatoarele culori: negru, albastru, maro, verde, rosu inchis, portocaliu, rosu deschis si galben.  Se pare ca astazi numarul culorilor depaseste 100.
Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...