esti aici: Articole >> Curiozitati » Stiati ca...

Stiati ca...

... in 2005, folosindu-se un telescop spatial au fost descoperite 2 luni ale planetei Pluto? Ele au dimensiuni reduse de 140 respectiv 170 km si au fost botezate Nix si Hydra. Cu aceasta descoperire, numarul lunilor planetei Pluto s-a ridicat la trei.

... cea mai mare integrama a fost publicata de Revistas Coquetel din Brazilia la Rio de Janeiro in martie 2006? Integrama de 1,03 m latime si 3,45 m lungime continea 16.000 de casete si solicita rezolvarea a 3.200 de definitii.

... cel mai inalt copac (Sequoia sempervirens) a fost descoperit de americanii Chris Atkins si Michael Taylor in Parcul National Redwood din California in august 2006. Cei doi au ''botezat'' imensul copac cu numele grec Hyperion. Copacul masoara o inaltime de 115,5 metri fiind astfel de 2,5 ori mai inalt decat Statuia Libertatii din New York.

... cea mai mica bufnita este denumita ''bufnita spiridus''? Ea este intalnita in sud vestul Americii si in Mexic. Micuta bufnita (Micrathene whitneyi) are numai 12 14 cm inaltime si o greutate de numai 50 de grame.
.
... cea mai mare rezervatie naturala marina se afla in Oceanul Pacific? Rezervatia The Northwestern Hawaiian Islands Marine National Monuments se intinde pe o suprafata de 356,879 km patrati in Oceanul Pacific ce imprejmuieste Insulele Hawaii. Recifele de corali de aici gazduiesc peste 7.000 de specii marine, un sfert din acestea fiind unice in zona. Regiunea a fost desemnata rezervatie naturala marina in anul 2006.

... in Japonia fost descoperit trifoiul cu 18 foi? Grozava descoperire a fost facuta de Shigeo Obara in orasul Hanamaki in luna mai, 2002.

... s-a descoperit recent ca turnul din Pisa, Italia nu este cea mai inclinata cladire din lume? Se pare ca mult mai inclinata este clopotnita din satul Suurhusen, Germania. Inalta de 27 de metri si cu o inclinatie de 5,19 grade fata de cele numai 3,97 grade de inclinatie ale turnului din Pisa, clopotnita din secolul al XV-lea a fost desemnata cea mai inclinata cladire a lumii.
Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ... nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?... luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...