esti aici: Articole >> Curiozitati » Stiati ca...

Stiati ca...

... planeta care se aseamana cel mai mult cu Terra este Marte? Pe Marte temperaturile sunt cuprinse intre 20 si – 120 grade Celsius.Tot aici ziua are o durata de 24,6 ore, spre deosebire de cele 24 de ore pe Terra.

... primul joc de tipul cuvintelor incrucisate (cunoscutul rebus) a fost publicat pentru prima data in editia de sambata a ziarului New York World pe 21 decembrie 1913? Jocul a fost creat de jurnalistul Arthur Wynne. Spatiile ce trebuiau completate cu litere/cuvinte au fost dispuse in forma de diamant.

... cel mai mic submarin are numai 620 kg? El a fost creat de Pierre Poulin din Canada. Acest submarin a fost folosit pentru prima data in adancurile lacului Memphremagog din Magog, Quebec, Canada in iunie 2005.

... cel mai rapid paianjen poate atinge incredibila viteza de 1,9 km/ora? Este vorba despre femela adulta apartinand speciei Tegenaria gigantea, un paianjen de mari dimensiuni din America de Nord. In numai 10 secunde acest paianjen se poate deplasa pe o distanta de 33 de ori mai mare decat lungimea propriului corp.

... cel mai vechi lac se gaseste in Rusia? Lacul Baikal din Siberia are o vechime cuprinsa intre 20 si 25 milioane de ani. Lacul s-a format intr-o crapatura a scoartei terestre si are o cantitate de apa mai mare decat cea formata din apa tuturor lacurilor de mari dimensiuni din America de Nord. Crapatura in care s-a format inca are efecte asupra lacului, acesta marindu-se cu 2 cm in fiecare an.

... cea mai inalta sculptura in ciocolata a fost realizata de patiserul francez Alain Roby. Sculptura infatisa trei cladiri importante din lume (Rockefeller Center, Empire State Building si Chrysler Building). Sculptura ce masura peste 6 metri a fost expusa intr-un magazin de jucarii din New York in octombrie 2006.

... cea mai grea lamaie a fost culeasa in 2003 de Aharon Shemoel din gradina sa din Kefar Zeitim, Israel? Fructul cantarea mai mult de 5 kg.

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...