esti aici: Articole >> Monumente / Muzee » Statui celebre Muntele cu chip de om

Statui celebre Muntele cu chip de om

Situat la o altitudine de 1829m, in Black Hills (Dealurile negre), in partea sudica a statului Dakota de Sud, Mount Rushmore National Memorial reprezinta, fara nici o indoiala, cel mai important si in acelasi timp inedit ansamblu sculptural de pe teritoriul Statelor Unite.

Ideea reprezentarii figurilor a patru dintre cei mai importanti presedinti din istoria statelor americane i-a apartinut lui Gutzon Borglum, un sculptor de origine daneza, stabilit in 1901 la New York, dupa ce a studiat arta la San Francisco si Paris (1890 1893), la cele mai mari scoli de arta.

Lucrarile la cele patru chipuri au inceput in 1927 sub conducerea lui Borglum, ajutat de 400 de muncitori si au fost finalizate de fiul sculptorului Lincoln in 1941.

Impresionanta lucrare (18m inaltime) a presedintilor George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln atrage annual peste doua milioane de turisti care, in afara celor patru presedinti, mai pot vizita Studioul sculptorului, amenajat chiar de Borglum in 1939 sau Muzeu Presedintilor, unde sunt ilustrate momente din viata si activitatea fiecaruia din cei patru presedinti.


RobbyBubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ... nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?... luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...