esti aici: Articole >> Sarbatori / Obiceiuri » Sarbatori – Halloween

Sarbatori – Halloween

Daca pana acum am povestit despre toate sarbatorile romanesti a venit vremea sa povestim si despre o sarbatoare imprumutata de catre romani; este vorba de Halloween.

In fiecare an, in data de 31 octombrie, poporul american este in sarbatoare, mai ales copiii. Incetul cu incetul in Romania aceasta sarbatoare draguta a castigat teren si acum, cu cateva zile inainte de data de 31 octombrie peste tot se anunta petreceri, in magazine se vand dovleci modelati, lumanarele, costume pentru carnaval.Halloween

Originea acestetei sarbatori s-a pierdut de mult in negura vremii, dar, a ramas spiritul ei si, de ce nu, este un nou prilej de petreceri si de bucurie.

In seara de halloween copiii se costumeaza si se deghizeaza, apoi merg din usa in usa la colindat .... seamana mult cu obiceiurile romanesti de Craciun; apoi, la sfarsitul serii isi fac inventarul la tot ce au primit de la cei pe care i-au colindat ... este un bun moment pentru copii sa manance cate bomboane vor fara ca parintii sa ii mai certe si sa le mai spuna ca dulciurile nu sunt foarte bune in cantitati mari.

Daca vreti sa decorati casa in aceasta zi, cel mai folosit element este dovleacul, el este si simbolul sarbatorii. Ca sa aveti la geamul casei sau in curte un dovleac frumos si luminos nu aveti nevoie decat de cateva minute libere, o lumanare si bineanteles un dovleac. Dovleacul se taie deasupra, ca un capac, se goleste de continut si apoi i se scobesc ochii, nasul si gura, aici intervine imaginatia fiecaruia .... sigur aveti multa imaginatie si dovlecii modelati vor fi foarte draguti!!!. Dupa ce dovleacul este golit de continut si chipul este desenat, asezati in interiorul lui o lumanare aprinsa, ii puneti capacul la loc si il asezati in curtea casei sau la fereastra; efectul va fi unul deosebit!!!!!


Spor la treaba si la distractie!!!!!



Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...