esti aici: Articole >> Cartea Recordurilor » Recorduri

Recorduri

Romania este si ea in Cartea Recordurilor din anul 2001 cand firma Tide a fabricat cea mai mare camasa din lume. "Tide a aratat ca poate spala chiar si cea mai mare camasa din lume". Dimensiunile ei au fost de 45m lungime si 50m circumferinta bustului. Greutatea ei totala era de 370kg.

In anii '70 Shar-Pei-ul era inscris in Guiness Book, fiind considerat cea mai rara rasa de caini din lume - numarand doar 45 de exemplare - in prezent exista mult mai multe exemplare dar la acea vreme era cel mai rar si cel mai scump caine.

Nascuta in octombrie 1984, in Gao'an, un oras din estul provinciei Jiangxi, Zhu a fost confirmata, in anul 2004, drept cea mai mica femeie din lume, cu o inaltime de doar 79 cm.

Muzeul de Arta din Constanta are o oferta de zile mari: expozitia "Instrumente si masini de scris" itinerata de Muzeul Literaturii Romane din Iasi si Muzeul de Arta din Braila la mal de mare. Nici nu stii unde sa te opresti mai intai, asa de multe si de valoroase sunt exponatele. Toate, de fapt, sunt raritati, cotate la zeci de mii de dolari fiecare. Se afla aici "Cartea cea mai mica din lume" - de curand achizitionata de muzeul iesean - tiparita la Editura Guttenberg, din Germania. Are numai 3,5/3,5 milimetri si cuprinde "Tatal nostru" in sapte limbi.

"Star" e oficial cel mai mic caine din lume. Animalul incape intr-un pahar si doarme intr-un bocanc. Are 7 cm inaltime, 15 cm lungime si cantareste cateva sute de grame.

Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...