esti aici: Articole >> Animale / Plante » Pasarile paradisului

Pasarile paradisului

Considerate cele mai frumoase pasari din lume datorita penajului masculului, care adopta cele mai uluitoare pozitii pentru a-si pune in evidenta stralucirea penelor, pe care le infoaie si le misca in speranta de a-si atrage partenera. Comportamentul acestor pasari originare din Noua Guinee, nu este inca pe deplin cunoscut.

In 1869 aparea la Londra un volum inti-tulat „The Malay Archipelago”. Autorul era departe de a fi necunoscut – explorase junglele amazoniene in compania prietenului sau Henry Wallter Bates (1825-1892)stransese colectii zoologice impresionante prin numarul si varietatea speciilor apoi petrecuse 8 ani in arhipelagul Malaieziei adunand si aici piese zoologice rare.

O moda noua

Sosirea pasarilor la Londra au declansat o irezistibila moda femeiasca, cea a palariilor impodobite cu pene ale pasarilor paradisului moda care a facut furori cuprinzand intreaga Europa.

Si bastinasii din Noua Guinee se impodobeau cu penele pasarilor paradisului acestea fiind ornamente traditionale triburilor alaturi de ciocurile de calao penele de papagal sau blanurile de opossum dar niciodata vanatoarea pe care o practicau pentru nevoile lor nu ameninta supravietuirea speciilor asa cum a avea sa se intample o data cu solicitarie venite din Europa.

In Europa este consemnata pentru I data la 21 decembrie 1521 prerzenta unuei piei a “pasarii zeilor” adusa de Sebastian del Cano (participant in flota lui Magellan la I inconjur al lumii) in Germania lui Carol Quintul.
Aceasta avea un penaj magnific si era socotita talisman de supravietuire si adusa dintr-o insula din Arhipeleagul Moluce.

RobbyBubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...