esti aici: Articole >> Paranormal si OZN » Observatii stranii

Observatii stranii

O marturie a semnalarii unui OZN este cu atat mai credibila cu cat este sustinuta de probe materiale: fotografii, inregistrari radar sau pe pelicula, mesaje radio.

Mai multe fotografii aratand un OZN in zbor au fost facute la Phoenix (Arizona), de fotograful William A. Rhodes. Pe 7 iulie 1948, la caderea noptii, el se afla acasa, cand a auzit un zgomot infundat. Atribuind acest zgomot posibilei treceri a unui OZN, Rhodes a iesit repede, ,,inarmat'' cu un aparat de fotografiat. El a reusit sa faca doua clisee unui obiect stralucitor, ce zbura spre sud-vest. La 9 iulie, fotografiile au fost publicate intr-un ziar local. Mai tarziu, Rhodes a povestit ca, in saptamana de dupa eveniment, a primit vizita unui agent FBI si a unui ofiter al Armatei Aerului. Aceste doua persoane i-au cerut sa le imprumute negativele pentru a fi analizate, lucru acceptat de catre Rhodes. Luna urmatoare, fotograful a cerut inapoi cliseele, dar a fost informat in scris ca acestea nu ii puteau fi inapoiate.

Un alt caz tulburator a debutat pe data de 1 ianuarie 1948, dupa-amiaza, cand locuitorii statului Kentucky au zarit un obiect ciudat, care se deplasa pe cer cu mare viteza. Avand intre 75 si 90 m in diametru, acest obiect semana cu un cornet de inghetata. In acel moment, patru avioane de vanatoare se pregateau sa aterizeze, dar au primit, prin radio, ordinul de a examina indeaproape aparatul. Din lipsa de carburant, unul dintre avioane a revenit la baza, insa celelalte trei au accelerat si au urcat rapid spre obiect. Potrivit descrierii unui pilot, obiectul parea a fi fost construit din metal si era de dimensiuni gigantice. Un alt pilot l-a descris ca fiind rotunjit ca o lacrima si, in unele momente, aproape lichid. Doua dintre avioane si-au incetat urmarirea, dar Mantell, seful escadrilei, a avertizat prin radio ca va incerca sa se apropie mai mult de obiectul misterios. La ora 15:15 a sosit si ultimul mesaj de la Mantell, prin care acesta anunta ca are obiectul deasupra sa. Cateva zile mai tarziu, corpul lui a fost gasit in carcasa avionului, prabusit in apropiere de Fort Knox. Conform Armatei Aerului, Mantell si-ar fi pierdut cunostinta, din lipsa de oxigen. Cat despre straniul obiect responsabil de moartea sa, acesta a fost, in versiunea oficiala, nimic mai mult decat planeta Venus stralucind pe cerul dupa-amiezii! Asa a debutat fenomenul de negare a marturiilor despre OZN-uri, care avea sa faca atatea valuri in acea perioada, pana aproape de zilele noastre.

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...