esti aici: Articole >> Monumente / Muzee » Muzee – Muzeul Londrei

Muzee – Muzeul Londrei

Cate muzee are Londra?

La fel de multe sau poate chiar mai multe la numar decat podurile Londrei. Printre cele mai cunoscute si mai vizitate se numara British Museum, Galeriile Nationale, Muzeul Victoria si Albert, desigur Museul figurilor de ceara Madame Tussaud’s si desigur Muzeul Londrei.

Ceea ce iese in evidenta inca inainte de a intra in muzeu este faptul ca un muzeu care gazduieste atat de multe obiecte vechi se afla in una din cele mai moderne cladiri din Londra, intr-un cartier la fel de nou si de modern. Muzeul prezinta viata Londrei asa cum era ea acum multi ani incepand cu perioada in care Anglia de astazi era ocupata de Romani.

In muzeu se gasesc multe colectii de arme vechi, haine de epoca, bijuterii, tablouri, afise, ziare, etc. Toate aceste obiecte nu sunt pur si simplu prezentate in diverse vitrine, aici orice obiect este incadrat in diverse spatii care il reprezinta, de exemplu aici sunt reconstituite frizerii vechi, bacanii, magazine, birouri etc. toate utilate exact asa cum erau la vremea respectiva.

Avand in vedere cat de multe muzee si cat de multe obiecte se gasesc in muzeele Londrei nu este de mirare ca orasul este vizitat anula de 28 de milioane de vizitatori, mai multi la numar ca populatia Romaniei.

Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...