esti aici: Articole >> Animale / Plante » De ce pisicile...?

De ce pisicile...?

De ce pisicile se indreapta intotdeauna exact catre persoana care nu le iubeste?

Cand o pisica intra intr-o incapere unde se afla mai multe persoane care se uita la ea se simte inconfortabil. Persoanele carora nu le plac pisicile nu se vor uita la ea, asa ca pisica se indreapta spre acea persoana pentru ca are senzatia ca va gasi un loc linistit, nicidecum nu-si da seama ca nu este placuta si dorita de catre persoana respectiva.

De ce pisica mea "navaleste" peste mine cand vorbesc la telefon?

Pisica habar nu are ca nu vorbiti cu ea atata timp cat nu mai vede nici o alta persoana in camera respectiva; auzindu-va vocea si nezarind nici un alt interlocutor crede ca spre ea se indreapta atentia dumneavoastra, de aceea atuci cand vorbiti la telefon incearca sa va capteze atentia.

De ce sunt pisicile asa de curioase?

Prin natura sa pisica este un animal care exploreaza si vaneaza continuu, nu intotdeauna pentru mancare ci si doar de placere.

Viseaza pisicile?

Ca si oamenii, pisicile alterneaza perioadele de somn activ (in care viseaza) cu perioadele de somn pasiv (in care nu viseaza). Visul apare in perioada de somn activ, semnele ca pisica viseaza sunt miscarile corpului si ale membrelor, cateodata va face scoate chiar si sunete, asa cum unii oameni vorbesc in somn.

De ce pisicile se rostogolesc si stau « cu burta la soare » ?

Este un semn de multumire fata de stapan, limbajul trupului arata cat de mult isi apreciaza stapanul si cat de bine se simte in compania lui. Expunerea burtii, una din partile cele mai sensibile ale unei pisici, in fata stapanului, este o dovada de incredere deplina in acesta.

De ce o zbughesc pisicile la fuga pe neasteptate?

Acest comportament se datoreaza excesului de energie care se manifesta pe neasteptate si la fel de repede si dispare. Prin natura lor pisicile sunt animale nocture si de asemenea animale de prada. Chiar si intr-un habitat unde nu are ce sa vaneze sau nu este nevoie sa vaneze dorinta oricum apare.

Pisicile se scarpina cand se freaca de mobile si picioarele oamenilor?

Nu, pisica nu se scaprina cu toate ca asa se poate interpreta comportamentul ei cand se lipeste de toate mobilele din casa si de picioarele stapanilor; de fapt, ea isi marcheaza teritoriul. Cu ajutorul glandelor aflate la baza firelor de par pisica elimina feromoni, feromonii pot fi simtiti de alta pisica, ea isi poate da seama si de cat timp acestia au fost eliminati.

De ce alearga pisicile dupa vrabii?

Pisicile alearga dupa vrabii tot din cauza instinctului lor inascut de vanator si din cauza ca sunt carnivore, pisica alearga dupa orice se misca indiferent ca este vorba de un soarece, o vrabie sau o jucarie.

De ce torc pisicile ?

Indiferent de varsta toate pisicile torc. Contrar parerii populare, torsul nu este tot una cu mieunatul, daca prin mieunat pisica « vorbeste », atunci cand toarce nu comunica nimic. In laringe, in spatele corzilor vocale, pisica mai are doua membrane numite coarde vocale false, ele produc sunetele pe care pisica le scoate atunci cand toarce. De fapt pisica scoate aceste sunete tot timpul dar ele se aud mai clar atunci cand doarme deoarece respiratia este mai lenta. Puii de pisica se nasc si orbi si surzi dar ei simt vibratiile transmise de mama prin aceste coarde vocale false.

De ce nu mai pot pisicile sa coboare din copac?

Ghearele pisicii sunt arcuite in asa fel incat sa ajute la catarare; orice pisica atunci cand vrea sa coboare in primul rand va incerca sa coboare cu capul inainte dar nu va putea pentru ca ghiarele nu sunt curbate in asa fel incat sa le ajute si la coborare. Daca pisica va cobori cu spatele inainte atunci ghearele o vor ajuta si nu va cadea.

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...