esti aici: Articole >> Sarbatori / Obiceiuri » 8 Martie

8 Martie

Luna Martie este prima luna de primavara, este luna in care natura reanvie la viata – infloresc pomii si florile, inverzeste iarba – este cea mai potrivita luna pentru o sarbatoare asa cum este cea de pe 8 Martie.

Ziua de 8 Martie nu se sarbatoreste numai in Romania, ea se sarbatoreste pe tot globul, este ziua dedicata tuturor mamelor ; cu timpul a devenit o zi internationala dedicata tuturor femeilor nu numai mamelor.

Daca pe 1 martie toata lumea a primit martisoare, pe 8 Martie toate femeile ar trebui sa primeasca flori. Asa cum doar o data pe an este Craciunul si primim cadouri de la Mos Craciun si ziua de 8 Martie este doar o data intr-un an si este un gest frumos ca orice femeie si in special mamele sa primeasca flori in aceasta zi.

Chiar daca vremea de afara nu prea seamana a primavara ci mai degraba a iarna in toata regula, nu-l asteptam pe Mos Craciun si nu cumparam cadouri de Craciun, asa ca, vom merge si vom cumpara flori ; florile care se ofera cu ocazia acestei zile sunt cele specifice primaverii. In ciuda frigului aceste flori sunt deja in florarii si pe tarabe asa ca nu e nici o problema sa le procuram. Cel mai adesea se ofera ghiocei – primele flori care indraznesc sa infrunte iarna si sa infloreasca –zambile, frezii si lalele.

Pe langa faptul ca vor face o placere deosebita persoanelor carora le daruiti aceste flori ele inveselesc incaperea in care sunt puse si o improspateaza cu parfumul lor frumos.


Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...