esti aici: Articole >> Sarbatori / Obiceiuri » Valentine's Day

Valentine's Day

Valentine's Day este sarbatoarea dragostei. La origini Valentine's Day este o sarbatoare specifica poporului american dar, cu timpul, fiind o sarbatoare foarte populara si mediatizata, ziua de 14 februarie este sarbatorita in toata lumea. In ultimii ani Valentine's Day a inceput sa fie sarbatorita si in Romania.

Cum dragostea nu are varsta, pe 14 februarie toti cei care iubesc se bucura de aceasta zi si primesc sau fac cadouri si surprize persoanelor dragi, aratandu-si astfel sentimentele.

Cele mai potrivite cadouri sunt, normal, inimioarele, indiferent sub ce forma, adica: inimioare de plus, de turta dulce, cani in forma de inimioara, felicitari cu inimioare si orice obiect care va trece prin minte si care poate lua forma unei inimioare. Toate aceste mici cadouri, insotite de un mesaj special ii vor face cu siguranta o mare bucurie persoanei dragi.

Putem spune ca pe 14 februarie tot pamantul ia forma si culoarea unei inimi.

Numele acestei zile vine de la numele Sfantului Valentin, el este cel care ii protejeaza pe indragostiti dar si pe apicultorii care au grija de albine ca acestea sa dea cea mai buna si cea mai dulce miere. Sfantul Valentin a fost mai intai medic iar apoi s-a hotarat sa se faca preot. In acea perioada, in Italia, imparatul a hotarat ca soldatii sa nu se mai casatoreasca pentru ca, spunea el, cei care nu sunt casatoriti au mai putine griji si lupta mai bine. Dar Sfantul Valentin ii casatorea in mare secret pe toti cei indragostiti si avea grija ca taina lor sa nu fie aflata.

Pana la urma Sfantul a fost descoperit si trimis la inchisoare; aici el a cunoscut o fata oarba care, printr-un miracol, si-a recapatat vederea. Legenda spune ca in ziua in care Sfantul Valentin a fost executat el i-a trimis iubitei sale un mesaj pe o foaie in forma de inima.

Pentru a-l sarbatori pe Sfant, ziua de 14 februarie ii este dedicata atat lui cat si tuturor protejatilor sai, adica indragostitilor.


RobbyBubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...