esti aici: Articole >> Spatiul cosmic » Saturn

Saturn

Saturn, a sasea planeta de la soare este inconjuratade un sistem de inele unic, fiind considerata cea maifrumoasa planeta din sistem.

A doua planeta ca marime, Saturn pare sa fie putin maimica decat Jupiter, radiaza mai multa caldura decatprimeste de la soare, iar in atmosfera se petrecfurtuni imense de energie electrica. Se spune ca dacaar exista un ocean destul de mare, Saturn ar pluti inel din cauza densitatii mici.Saturn are 18 sateliti, mai mult decat celelalteplanete, acesti sateliti avand caracteristicideosebite, de exemplu, satelitul numit Titan este maimare decat Mercur si Pluto si are atmosfera proprie.

Unii cercetatori sustin ca pe Titan exista viata. Saturn are si propriile sale Luni care ‑danseazain jurul lui Saturn.Pe suprafata sa, caldura esteimpartita in mod egal din cauza ca planeta sa invartefoarte repede, asa se intampla cu toate planatelegazoase. Saturn se invarte o data in 10 ore si 53 deminute, de doua ori si ceva mai repede decat Pamantul;cu toate ca este mai greu de 95 de ori decar Pamantul.

Inelele lui SaturnInelele lui Staurn sunt impartite in sapte parti: A,B, C, D, E, F, G si doua diviziuni; Diviziunea Cassinisi Diviziunea Enacke.Inelele A si B sunt cele mai stralucitoare, ele pot fivazute de pe pamant imediat dupa diviziunea CassiniInelul C este vizibil doar cu telescopulInelul D este aproape invizibilInelele A si D sunt inelele principaleCel mai mic inel este Fodata la 15 ani inelele se pot vedea asezate inpozitie circulara si sunt aproape invizibile pentru casunt prea subtiri.

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...