esti aici: Articole >> Paranormal si OZN » Fenomene OZN – Observatii stranii

Fenomene OZN – Observatii stranii

O marturie a semnalarii unui OZN este cu atat mai credibila, cu cat este sustinuta de probe materiale: fotografii, inregistrari radar sau pe camera, mesaje radio etc.

Mai multe fotografii aratand un OZN in zbor au fost facute de catre fotograful William A. Rhodes. Pe 7 iulie 1948, la caderea noptii, el se afla acasa, cand a auzit un fel de zumzet infundat. Atribuind acest zgomot posibilei treceri a unui OZN, Rhodes a iesit repede, “inarmat” cu un aparat de fotografiat. El a reusit sa faca doua poze unui obiect stralucitor, la 9 iulie fotografiile au fost publicate intr-un ziar local. Mai tarziu, Rhodes a povestit ca, in saptamana de dupa eveniment, a primit vizita unui agent FBI si a unui ofiter de la contrainformatii al Armatei Aerului. Aceste doua persoane i-au cerut sa le imprumute negativele pentru a fi analizate, lucru acceptat de Rhodes. Luna urmatoare, fotograful a cerut inapoi negativele, dar a fost informat in scris ca nu puteau fi returnate.

Un alt caz s-a intamplat in ziua de 7 ianuarie 1948, dupa-amiaza, cand locuitorii satului Kentucky au zarit un obiect bizar, care se deplasa pe cer cu mare viteza. Cu o talie gigantica – avea intre 75 si 90 m diametru – el semana cu un cornet de inghetata, inconjurat de o lumina rosiatica. In acel minut, patru avioane de vanatoare se pregateau sa aterizeze dar au primit ordinul sa se apropie si sa cerceteze aparatul. Obiectul parea construit din metal, conform descrierii unuia din piloti. Un altul a descris obiectul ca fiind “Rotunjit ca o lacrima si, in unele momente, aproape lichid.” Dupa mai multe investigatii s-a ajuns la concluzia ca acel obiect nu era decat planeta Venus.... nici pana astazi nu se stie cu siguranta daca a fost doar o planeta sau un obiect neidentificat.

Robby Bubble

Cele mai recente articole
citeste articol
Cei mai fascinanti fluturi
Unii dintrei cei mai fascinanti fluturi din intreaga lume sunt cei ce fac parte din cele 80 de specii de Mor...

citeste articol
Curiozitati despre Terra si spatiul cosmic
Stiai ca... ...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?...  luna plina apar...

citeste articol
Capitalele lumii - Zagreb
Zagreb, capitala Croatiei este un vechi oras al Europei Centrale. Secole la rand orasul a fost gazda culturi...